Regelmatige updates over uw vakgebied?

OERLEMANS PACKAGING GROEP NEEMT FRISIAPACK OVER

Oerlemans Packaging Groep heeft per 1 januari 2019 de activiteiten van Frisiapack uit Heerenveen overgenomen. Frisiapack is gespecialiseerd in de levering van reksleeves die gebruikt worden bij kunststof vaten, jerrycans, emmers, flessen en kegs om m.n. vloeistoffen te verpakken.
Dochteronderneming Oerlemans Plastics is al jarenlang hofleverancier van bedrukte halffabricaten aan Frisiapack. Deze overname is dan ook een logisch vervolg op het jarenlange partnership. De Oerlemans Packaging Groep heeft verduurzaming hoog in het vaandel staan. Door deze overname is de Oerlemans Packaging Groep nu in staat om ook circulaire sleeves te leveren, aldus Joan Hanegraaf. Design for recycling zal de komende jaren alleen maar belangrijker worden. Door om een kunststof verpakking een sleeve te plaatsen wordt deze niet vervuild met lijmen of papieren etiketten die een optimale recycling in de weg staan. Voordeel is ook dat sleeves gemakkelijk te verwijderen zijn waardoor de kunststof verpakkingen na reiniging weer opnieuw gevuld en voorzien kunnen worden van nieuwe sleeves.

Ook voor de klanten heeft deze overname grote voordelen, aldus Andries Smit van Frisiapack. In de loop van 2019 zullen de activiteiten verplaatst worden naar Oerlemans Plastics te Giessen. Zowel de productie van de folie, het bedrukken van de folie en het maken van de sleeves zal dan allemaal onder één dak gebeuren. Hierdoor wordt een enorme efficiëntieslag gemaakt. De klanten kunnen, nog los van de milieuvoordelen, sneller beleverd worden en er kan een veel breder verpakkingspakket worden aangeboden. Alle kennis en kunde is aanwezig op één locatie waardoor er een optimale service en advies gegeven kan worden aan onze relaties. De medewerkers die niet mee verhuizen naar Oerlemans Plastics krijgen een baan aangeboden bij zusterbedrijf Oosterwolde Plastic Industrie. M.a.w. een win win situatie voor iedereen, aldus Andries en Joan.

De Oerlemans Packaging Groep onderscheidt zich door haar complete pakket flexibele kunststof verpakkingen. Met deze strategische overname wordt het pakket weer verder uitgebreid en ondersteunt het de strategie van de Oerlemans Packaging groep als totaal leverancier van kunststof verpakkingen en folies: “one-stop-shopping”.

De Oerlemans Packaging groep bestaat met ingang van 1 januari 2019 uit 7 folie producerende bedrijven:

  • Oerlemans Plastics B.V. in Genderen en Giessen
  • Perfon B.V. in Goor
  • Plasthill B.V. in Hillegom
  • Fardem Packaging B.V. in Edam
  • O.P.I. B.V. in Oosterwolde
  • Flexpak B.V. in Geldermalsen
  • Frisiapack B.V. in Heerenveen.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Frisiapack B.V. / Oerlemans Packaging B.V.
Andries Smit / Joan Hanegraaf
0513-648975 / 0416-358100
a.smit@frisiapack.nl / jh@oerlemanspackaging.nl