Regelmatige updates over uw vakgebied?
5 mei 2018 - 80 keer bekeken

Ik ben politiek geen PVV stemmer maar als ik hoor wat er in Europa allemaal verzonnen wordt, dan ga ik toch zachtjes aan begrijpen waarom Geert Wilders geen Europa fan is.
Eenmalige papieren, metalen en glazen verpakkingen worden niet verboden of belast omdat nagenoeg alles recyclebaar is.

Daar valt wat voor te zeggen. Kunststofverpakkingen zijn ook nagenoeg allemaal te recyclen. Helaas is de politiek nog bezig met beleid maken op de problemen van gisteren terwijl de industrie bezig is met de oplossingen voor de toekomst.

Kunststoffen zijn prima te recyclen, feedstock technologie is er op een haar na, we kunnen al kunststofverpakkingen ontdoen van hun bedrukkingen waardoor we schone homogene kunststof regranulaten krijgen, barrière folies kunnen we al recyclen.

Maar helaas willen onze politici gedragsproblemen oplossen met allerlei wazige maatregelen, zo meteen hebben we statiegeld op wattenstaafjes, bestek, bekertjes, blikjes, kleine petflesjes en ga zo maar door. Het enige wat onze politici moeten doen is dat ze er voor zorg dragen dat er geen afval in het milieu terecht komt.

In Canada, Singapore, Japan hebben ze lik op stuk beleid. Daar komt niets in het milieu terecht. Dat doe je maar een keer. Waarom durven onze bestuurders daar geen beleid op los te laten? Bang voor het electoraat? Een echte bestuurder durft besluiten te nemen waar het milieu echt bij gebaat is.
Papier, hout, metaal, glas en plastic zijn allemaal slecht voor het milieu als ze daar in terecht komen en als ze niet gerecycled worden.

Beste politici, als jullie beleid maken dat alles netjes ingezameld wordt dan zullen wij als industrie er voor zorgen dat het netjes gerecycled wordt.

Luister naar mijn interview op BNR maar ik wil u ook aanraden om mijn tedtalk te beluisteren.

Geschreven door Joan Hanegraaf – managing director

 

Reacties

Plaats een reactie