Regelmatige updates over uw vakgebied?
12 december 2017 - 468 keer bekeken

 

Recent heeft Perfon, het bedrijf waar ik werkzaam ben als accountmanager, een nieuwe Kampf snijmachine in gebruik genomen. Zoals wellicht bij u bekend is deze Kampf de Mercedes onder de snijmachines. Echter, als u niet bekend bent in deze markt, zegt u deze vergelijking waarschijnlijk helemaal niets. Eind 2016 heeft Perfon, het bedrijf waar ik werkzaam ben als accountmanager, een nieuwe Kampf snijmachine in gebruik genomen. Zoals wellicht bij u bekend is deze Kampf de Mercedes onder de snijmachines. Echter, als u niet bekend bent in deze markt, zegt u deze vergelijking waarschijnlijk helemaal niets.

Met onze nieuwe Kampf slitter/rewinder zijn we in staat om brede rollen folie nauwkeurig te snijden en perfect te wikkelen. Deze snijmachine snijdt rollen van een maximale breedte van 1.350mm terug naar een minimale breedte van 12mm. Dankzij de baanbesturing wordt de wikkelspanning steeds nauwkeurig gecontroleerd en ontstaan perfect gewikkelde rollen. Door het vakmanschap van de operator wordt uw opdracht volgens de gevraagde specificaties uitgevoerd: juiste aantal loopmeter per rol, exacte breedte en de juiste wikkeling. Mocht u rollen folie hebben staan die u naar een andere breedte en/of lengte gesneden of gewikkeld wil hebben, dan werk ik graag een voorstel voor u uit.

Nu ben ik zelf een man van de praktijk en als ik dan bovenstaande specificaties lees denk ik altijd: eerst zien dan geloven. Of zoals wij in Twente zeggen: wat dutte dan (vertaling in Nederlands: wat kan deze machine dan)? Ik heb zelf de overtuiging dat verkopen meer is dan alleen prijs en levertijd. Een klant wil een product ook graag zien, proeven en ruiken. Met folie wordt het gedeelte proeven en ruiken natuurlijk moeilijk, maar vervang proeven en ruiken in onze business is door voelen of bewustwording. Daarom maak ik graag een afspraak met een prospect in plaats van zijn aanvraag simpelweg te beantwoorden.

Als ik bij een prospect op bezoek ga, neem ik dan ook altijd gerichte voorbeelden mee zodat deze prospect het product ook kan zien, voelen en uiteindelijk inzicht krijgen in de mogelijkheden die wij kunnen bieden.

Laatst zat ik in gesprek met een prospect die een stukje folie op tafel legde met de woorden: “voor dit stukje folie wil ik een aanbieding ontvangen”. Dit gebeurt natuurlijk vaker, maar het is toch goed om verder te vragen om miscommunicatie te voorkomen. Blijkt dat deze prospect niet tevreden is over de tolerantie in de breedte van de folie. Doordat er binnen een rol veel verschil zit in de breedte van de folie, ontstaan er steeds storingen op de machine. Met onze Kampf snijmachine lever ik graag wat u vraagt: de exacte breedte en de correcte wikkeling.

Na deze bloemlezing over het voelen, ruiken en bewustwording, wil ik u toch niet onthouden van de technische specificaties:

  • Maximale breedte: 1.350mm
  • Minimale breedte: 12mm
  • Kokerdiameter: 76mm
  • Dikte: pp folie minimaal 15micron / maximaal 50 micron, overige kwaliteiten folie in overleg

 

De markt waar ik me met deze machine op richt zijn divers. U moet hierbij denken aan:

  • Smalle banen folie, eventueel met hotneedle perforatie, voor het vensteren van (brood)zakken.
  • Smalle banen folie, eventueel met laser-, hotneedle- of pons gaten, voor het verpakken van groenten en fruit;
  • Industriële toepassingen
  • Loonwerk (opnieuw wikkelen, snijden)

 

 

 

 

Reacties

Plaats een reactie