Regelmatige updates over uw vakgebied?
6 juni 2020 - 65 keer bekeken

De afgelopen periode is gebleken dat het belangrijk is om producten, met name in de Aardappel- Groente en Fruitsector (AGF) te verpakken. Onverpakte producten worden inmiddels minder snel meegenomen uit de supermarkt omdat consumenten beginnen in te zien dat dit minder hygiënisch is en bovendien tot voedselderving kan leiden. Juist nu blijkt dat het verpakken van AGF producten in plastic veel voordelen biedt. Bij Perfon stellen wij zeven zekerheden van plastic folie vast:

 • Bevordert Hygiëne
 • Is Voedselveilig
 • Verlengt Houdbaarheid
 • Is dubbel Duurzaam
 • Efficiënt in gebruik
 • Veelzijdig materiaal
 • Beperkt Zwerfafval bij recycling


Graag neem ik u mee door deze voordelen. Hieronder zet ik deze zekerheden van plastic folie voor u op een rij.

 1. Hygiëne: Door de komst van het coronavirus weten we hoe belangrijk de hygiëne voor ons is en dat daardoor ook de verpakte AGF-producten weer in opmars zijn. Een voordeel van voorverpakte AGF is dat het product indirect niet langs vele mensenhanden gaat.

Voorbeeld: Peren hygiënisch en goed zichtbaar verpakt in flowpack folie

 

 1. Voedselveiligheid: De plastic folie van Perfon voldoet aan alle Europese voedselveiligheidswetgeving en wordt op verzoek geleverd met geauditeerde kwaliteitscertificaten, zoals BRC.

 

 1. Houdbaarheid: Bij gebruik van de juiste foliekwaliteit blijven AGF-producten langer houdbaar. Het verpakte product blijft duidelijk en smakelijk zichtbaar. De folie kan bedrukt worden met voedingsinformatie, promotie en andere bedrijfsinformatie. Met name komkommer is een goed voorbeeld en blijft verpakt zeker tien dagen langer houdbaar, dan onverpakt.
  Een belangrijk gevolg van langere houdbaarheid is minder voedselverspilling! Voorbeeld: Prei blijft erg lang vers in speciale flowpackfolie

 

 1. Duurzaam: Het kost weinig energie om folie te produceren en het heeft een relatief lage CO2 impact. Het is licht en daardoor gemakkelijk te transporteren. Folie is 100% recyclebaar. En ik herhaal het nog een keer omdat het zo belangrijk is: door het gebruik van folie wordt er minder voedsel verspild.

 

 1. Efficiënt: Folie is zonder hapering verwerkbaar op de snelste verpakkingsmachines. Het materiaal is kwalitatief veilig, betrouwbaar en constant. Per lopende meter is het een goedkoop verpakkingsmiddel. Folie kan uitstekend bedrukt worden en zo etiketten overbodig maken. Voorbeeld: Spitskolen worden met meer dan 40 per minuut verpakt in krimpfolie

                                                                                                                                                                                                         

 1. Veelzijdig: Er zijn zeer veel soorten (en kwaliteiten) folie voor alle verpakkingsmachines en AGF-toepassingen. Folie is er met en zonder barrière met allerhande beluchting, bedrukt of onbedrukt en met of zonder anti-condens werking (met daarin grote verschillen). Op maat advies vanuit Perfon kan veel goed doen voor een AGF-product.
  Voorbeeld: Tomaten verpakt in flowpackfolie met macro-perforatie

 

 1. Zwerf afval en Plastic Soep: Er zijn nog vele uitdagingen omtrent zwerfafval en Plastic Soep. De AGF-sector kan een steentje bijdragen aan de circulaire economie door de inzet van 100% recyclebare folies en verpakkingen.

 

Wilt u meer weten over duurzaam én kwalitatief verpakken met plastic folie? Neem dan contact op met                Ellen Schreur, productmanager Perfon      |Email: e.schreur@perfon.nl |Telefoon: 0547 27 6100

 

Reacties

Plaats een reactie